6 juni 2016
18:00

Tierps IF F15

Referat: Bälinge IF F01 - Tierps IF F15

Om man börjar med att summera - "även om det satt hårt inne idag med två sena mål så var 2-0 definitivt i underkant och i grunden egentligen kassaskåpssäkert” - så kommer en mer detaljerad beskrivning nedan.

Vi får idag besök av Tierp IF (F15) som kommer till spel med tjejer i åldrarna 98-01 och vi är beredda på en svår fajt som vi på Sveriges nationaldag har fått äran att spela på A-plan i fint väder och inför ganska stor publik. Redan från start tar vi kommandot och spelet förläggs nästan uteslutande på Tierps planhalva. Under hela första halvlek rör Frida bollen kanske tre gånge: två insparkar och en förlupen boll som hon enkelt kan ta upp med händerna. Trots detta enorma spelövertag så lyckas vi inte få in bollen i mål under hela första halvlek, trots att vi ligger rätt i positionerna, vinner alla matcher i matchen och bitvis spelar fin fotboll. Detta berodde dels på att Tierp hade ett bra försvar som dessutom lurade in oss i sina offsidefällor och dels för att vi inte var riktigt hungriga och tydliga i det avslutande spelet. Det höga gräset bromsade bollen ganska ordentligt och våra avslutande passningar och försök mot mål saknade den där riktiga farten som är så mycket lättare att hitta på konstgräs. Även om en viss frustration fanns där efter 0-0 i halvlek så betonade vi att vi spelar bra och om vi bara har tålamod och är tydligare i hela vårt spel så kommer målen att komma. Spelbilden är i stort sätt identisk i andra halvlek och Frida behöver återigen inte göra några större ingripande, och det närmaste Tierp kom i andra halvlek är en hörna. Även om spelövertaget är där så går vi ner oss lite i början av andra halvlek och vi ledare känner att tjejerna dragit ner på tempot och börjat gå på planen. Vi tar en time out för att påpeka detta och farten blir då även bättre. Vi fortsätter att trycka på, men vi fastnar hela tiden i motståndarnas offsidefällor. Frustrationen över att vara så överlägsna utan att lyckas göra mål börjar tära på både publik och bänk, men tillslut lyckas vi överlista backlinjen och Amanda A. gör 1-0 på ett friläge framspelad av Tove. Det kändes väldigt skönt, och snart gör vi 2-0 på ytterligare ett friläge, där Amanda A. som står offside på ett smart sätt låter den rätt gående Joanna istället ta bollen och sätta den behärskat i mål (framspelad av Olivia). När slutsignalen sedan ljuder så känns segern rättvis, även om bägge målen kom inom de sista 10 min. Matchen blev en bra värdemätare i och med att Tierp var mycket duktiga på att ställa oss offside, vilket vi inte är så vana med. Stort tack till Vilma och Elin från F02 som återigen stod för finfina insatser. Alla spelare ska ha en eloge för sina insatser idag, men ett litet extra plus till Nellie (stabil sista utpost i backlinjen) och Selma som med sitt fina positionsspel, presspel och otroligt tydliga och bra snack längs bak styrde och såg till att det egentligen aldrig blev farligt framför Frida.